دکتر ابراهیم جعفری
دکتر ابراهیم جعفری

دکتر ابراهیم جعفری

فرهنگی

جای خالی مرد مدیریت بحران‌ها

*جای خالی مرد مدیریت بحران‌ها* 


* سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی ۱۹ دی ۱۴۰۳* 

_

 بسم‌الله الرحمن الرحیم


 با تاکید بر مطلق نبودن افراد و اینکه هیچیک از مسئولین جمهوری اسلامی عاری از اشتباه نبوده‌اند و نیستند، *امروز به مناسبت سالروز رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یادآوری ویژگی‌های منحصر به فرد ایشان و امتیازشان بر سایر رجال سیاسی معاصر را لازم می‌دانیم. این یادآوری به این منظور است که به خودمان تذکر بدهیم قدردان شخصیت‌های بزرگ جامعه خود نیستیم و از وجود آنها برای رشد و تعالی کشور استفاده نمی‌کنیم. بخشی از امتیازات آقای هاشمی رفسنجانی اینها بودند.* 

1- از بیشترین سابقه مبارزاتی علیه رژیم منحط شاهنشاهی برخوردار بود و با مقاومت اسطوره‌ای در برابر فشارها، شکنجه‌ها و زندان‌های طولانی، استواری خود در راه حق و حمایت از اسلام را به اثبات رساند.

2- در نظام جمهوری اسلامی بیشترین و مهم‌ترین مسئولیت‌ها را برعهده گرفت و در تمام آنها موفقیت‌های قابل قبولی به دست آورد. عضویت در شورای انقلاب، ریاست مجلس قانونگذاری، ریاست جمهوری، ریاست مجلس خبرگان رهبری، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در شورای عالی دفاع، وزارت کشور و فرماندهی جنگ ازجمله این مسئولیت‌ها بودند.

3- بیشترین اقدام را برای قرار دادن خود در معرض آراء مردم به عمل آورد و حتی در واپسین سال‌های عمر خود بیشترین رای تاریخ انتخابات خبرگان به او تعلق گرفت.

4- مورد اعتمادترین فرد نزد بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی بود.

5- در تمام مدتی که در نظام جمهوری اسلامی در حال خدمت بود، همواره نفر دوم نظام بود بطوری که هیچ رئیس‌ جمهوری در زمان حیات او از نظر نفوذ معنوی دارای جایگاهی بالاتر از او نبود.

6- در سطح بین‌المللی همواره بیشترین نفوذ، جایگاه و احترام بعد از امام خمینی متعلق به آقای هاشمی رفسنجانی بود. این نفوذ و محبوبیت بین‌المللی تا آخرین لحظه عمر برقرار و حتی رو به افزایش بود.

7- بیشترین خدمت را به ساخت زیربناهای کشور انجام داد. اهمیت خدمات آقای هاشمی رفسنجانی به اینست که او بعد از پایان جنگ تحمیلی و در حالی که کشور دچار ویرانی بود و خزانه کشور خالی بود، مسئولیت اول اجرائی را برعهده گرفت و زیربناها را در حد مقدور مستحکم کرد.

8- آقای هاشمی رفسنجانی برخلاف بعضی مسئولین که حاضر نیستند در نگاه و نظریه خود حتی بعد از اثبات نادرستی و ناکارآمدی تجدید نظر کنند، اهل انعطاف بود و اشتباهات خود را می‌پذیرفت و درصدد تجدید نظر در روش‌ها برمی‌آمد.

9- در زمینه بکارگیری نیروها بسیار باز عمل می‌کرد. دولت آقای هاشمی رفسنجانی ترکیبی از نیروهای جناح‌ها با سلایق مختلف بود.

10- در سیاست خارجی، نگاهی عمیق، باز و جامع‌نگر داشت. به همین دلیل، سران کشورها برای او احترام خاصی قائل بودند و روی نقطه ‌نظرهایش حساب می‌کردند.

11- خطبه‌های نماز جمعه آقای هاشمی رفسنجانی، عمیق‌ترین و اثرگذارترین خطبه‌ها بودند.

12- او با ابتکاری که برای پایان دادن به جنگ تحمیلی بکار برد، نشان داد که علاوه بر سردار سازندگی و فرمانده جنگ، فرمانده صلح هم هست.

13- پیوست مهم ابتکار هاشمی رفسنجانی برای پایان دادن به جنگ، فداکاری بزرگی بود که با در معرض محاکمه قرار دادن خود برای باقی ماندن امام و انقلاب و نظام کرد. این فداکاری را در پرونده هیچیک از مسئولین نظام جمهوری اسلامی سراغ نداریم.

14- با اینکه بارها برای اعتلای انقلاب و ایران تا مرز شهادت پیش رفت، هرگز زهدفروشی نکرد. از ریاکاری بیزار بود و صداقت، برجسته‌ترین خط زندگی او را تشکیل می‌داد.

15- با این حال، مظلوم بود، مظلوم‌تر از بهشتی. مظلومی که نزد انسان‌ها دادخواهی نکرد و به داوری خدا اعتقاد داشت.

 *این مجموعه که فقط بخش کوچکی از ویژگی‌های شخصیت هاشمی رفسنجانی را بازگو می‌کند، نشان می‌دهد او یکی از موثرترین رجال سیاسی مذهبی ایران در تاریخ معاصر است، پرتوی از خیر کثیر است و صاحب مکتب در سیاست، فقاهت، مدیریت و اخلاق است. بر چهره چنین انسان کم‌نظیری اگر حکمرانان به عمد و قصد گرد فراموشی می‌پاشند، از قدر و منزلت او نزد مردم و جایگاهش در تاریخ چیزی نمی‌کاهد. این روزها که انواع بحران‌ها به سراغ کشور آمده، قدر هاشمی رفسنجانی که مرد مدیریت بحران‌ها بود در چشم مردم برجسته‌تر شده است. چهره آفتاب را با ابر نمی‌توان پوشاند، ابر، زایل می‌شود ولی آفتاب، نورافشانی می‌کند و گرما می‌بخشد.*

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد